- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש"פ 10024/03
|
בש"פ בית המשפט העליון בירושלים |
10024-03
12.11.2003 |
|
בפני : יעקב טירקל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עימאד בן נזיה דביני עו"ד עלאא סלימאן |
: מדינת ישראל עו"ד יהושע למברגר |
| החלטה | |
1. על העורר ועל אחיו הוגש בבית המשפט המחוזי בנצרת כתב אישום המייחס להם עבירות של חבלה בכוונה מחמירה, תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות ואיומים. נטען בכתב האישום, בתמצית, כי בעקבות פניה של שוטרים לנוסעי מכונית שמתוכה בקעו בשעות הלילה קולות חזקים של מוזיקה, התפתחה מהומה שבמהלכה תקפו האחים את השוטרים שהיו במקום, העורר נשך בחזקה באזנו של אחד השוטרים וקרע את אפרכסת האוזן, במטרה למנוע את מעצרו, היכה באגרופים שוטרים אחרים ובעט בהם ואיים עליהם. בכל אלה השתתף גם אחיו.
בית המשפט המחוזי (כבוד השופטת נ' מוניץ), בהחלטתו מיום 16.10.03, ציוה לעצור את העורר עד תום ההליכים. את אחיו של העורר ציוה לשחרר בתנאים ובערובה.
העורר ערר על ההחלטה.
2. בטענותיו בכתב הערר ובדיון לפני טען בא כוח העורר כי נסיבות הארוע, לרבות העובדה שפציעתו של העורר היתה קלה, אינן מעידות על מסוכנות של העורר. כמו כן הצביע על כך שאחיו של העורר שוחרר בערובה - כך שההחלטה לעצור את העורר מפלה אותו לרעה - וכי במהלך התגרה נחבל גם העורר על ידי השוטרים.
3. איני רואה עם בא כוח העורר עין בעין.
התנהגותו של העורר, כפי שהיא מתוארת בכתב האישום ובהחלטתו המפורטת והמנומקת היטב של בית המשפט המחוזי, היתה פרועה ואלימה ביותר. לא היתה כאן התפרצות של רגע אלא היה זה ארוע נמשך שבמהלכו הפליא העורר את מכותיו בשוטרים; וכאמור לעיל, אף קרע בנשיכה את אזנו של אחד השוטרים. יתר על כן, לעורר - שהוא רק בן 21 שנים - מספר הרשעות קודמות בשל אחד עשר ארועים שרובם מעשי אלימות.
המעשים המיוחסים לעורר בפרשה הנדונה מעידים על מסוכנותו ועל כך מעיד גם עברו. כל אלה מעידים גם על כך שהעורר אינו מסוגל, כנראה, לשלוט בדחפיו הפרועים וספק גדול אם יש בחלופה למעצר כדי לשים עליו רסן. אשר לטענת האפליה, דייני שאציין כי אחיו של העורר הוא כבן 18 שנים בלבד ובעברו רק הרשעה אחת.
4. לפיכך אני דוחה את הערר ומקיים את החלטתו של בית המשפט המחוזי.
ניתנה היום, י"ז בחשון תשס"ד (12.11.03).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. הג התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
